Godt besøkt serveringsdag 9. februar med bidos og gahkko på menyen

Prosjektet "Lokal tradisjonsmat" , støttet økonomisk av Gjensidigestiftelsen, i regi av Roan frivilligsentral SA, lokale ressurspersoner og elever i 9.klasse ved Brandsfjord skole hadde fokus på samisk mat da de inviterte til middag i ungdomshuset på Straum den 9.februar. Over 50 middagsgjester kom og hadde ei trivelig stund i ungdomshuset. Nedenfor noen bilder fra dagen, både forberedelser og bespisning.

Gahkko-deigen deles opp i høvelige stykker.

Her er oppskrifta vi brukte: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/gahkko---samisk-brod/

Reinsdyrkjøttet brunes 1-3 minutter for deretter å kokes.


Her er elevene klar til å servere bidos. Lenka til oppskrifta vi brukte finner du her: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/bidos

Det var tyttebærkrem til dessert.

Her er lenke til oppskrifta på tyttebærkrem: Tyttebærkrem



2024 © Roan frivilligsentral SA