Vellykket sjømatlunsj i grendahuset på Bessaker

Mellom 50 og 60 personer møtte opp til lunsj i grendahuset på Bessaker fredag 22.03. Lunsjen var et tiltak i Roan frivilligsentral sitt prosjekt "Med lokalmat på menyen" .

Roan frivilligsentral SA fikk i 2018 støtte fra  Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse (LFKH) til prosjektet "Med lokalmat på menyen". Høsten 2018 var elever ved ungdomstrinnet på Brandsfjord skole med på krabbefiske og sildefiske. Krabbene ble kokt og dypfryst og silda salta. Nå var tida kommet til å teste ut råvarene ved å lage ulike silderetter og krabbesalat av klørne på krabben. Skolen kjøpte også inn ei okselever som elevene bearbeidet og lagde leverpostei av. Posteien ble også servert på lunsjen. I tillegg hadde elevene bakt brød og rundstykker.

Lunsjen var fra klokka 11.00-13.30, og de første gjestene var på plass da dørene åpnet. Da hadde elevene satt ut bord, pyntet og dekket på, tent lys på bordene og tilberedt 10 ulike  silderetter, leverpostei og krabbesalat på en delikat måte.

De besøkende spiste godt og skrøt av maten. Elevene var delt i grupper og hadde ulike oppgaver underveis, bl.a. å ønske velkommen til gjestene, sørge for at det alltid var mat og drikke på bordet, rydde og vaske opp etterpå. Alt dette gikk med liv og lyst. Elevene sa etterpå at dette kunne de gjerne tenke seg å gjenta som et elevbedrifts-prosjekt for å skaffe midler til framtidig skoletur.

2023 © Roan frivilligsentral SA