Vellykket sjømatlunsj i grendahuset på Bessaker

Mellom 50 og 60 personer møtte opp til lunsj i grendahuset på Bessaker fredag 22.03. Lunsjen var et tiltak i Roan frivilligsentral sitt prosjekt "Med lokalmat på menyen" .

Roan frivilligsentral SA fikk i 2018 støtte fra  Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse (LFKH) til prosjektet "Med lokalmat på menyen". Høsten 2018 var elever ved ungdomstrinnet på Brandsfjord skole med på krabbefiske og sildefiske. Krabbene ble kokt og dypfryst og silda salta. Nå var tida kommet til å teste ut råvarene ved å lage ulike silderetter og krabbesalat av klørne på krabben. Skolen kjøpte også inn ei okselever som elevene bearbeidet og lagde leverpostei av. Posteien ble også servert på lunsjen. I tillegg hadde elevene bakt brød og rundstykker.

Lunsjen var fra klokka 11.00-13.30, og de første gjestene var på plass da dørene åpnet. Da hadde elevene satt ut bord, pyntet og dekket på, tent lys på bordene og tilberedt 10 ulike  silderetter, leverpostei og krabbesalat på en delikat måte.

De besøkende spiste godt og skrøt av maten. Elevene var delt i grupper og hadde ulike oppgaver underveis, bl.a. å ønske velkommen til gjestene, sørge for at det alltid var mat og drikke på bordet, rydde og vaske opp etterpå. Alt dette gikk med liv og lyst. Elevene sa etterpå at dette kunne de gjerne tenke seg å gjenta som et elevbedrifts-prosjekt for å skaffe midler til framtidig skoletur.

Flere nyheter

#Like fin som før

Når vi er på ferie i Norge, deler vi på den vakre naturen vår, og Hold Norge Rent ønsker å motivere alle til å ta ansvar og rydde opp etter seg. For å nå ut med dette budskapet inviterer vi til dugnad under en felles fane: Når vi forlater naturen, skal den være #likefinsomfør. #likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen. Prosjektet støttes av Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. Kampanjen er en dugnad som alle kan bidra til.

Fosen Renovasjon IKS - viktig samarbeidspart for miljøet

Vi vil gjerne framsnakke Fosen Renovasjon IKS, en viktig samarbeidspart for frivilligsentralene i Åfjord kommune bl.a. i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune." Fosen Renovasjon IKS har plassert ut konteinere for strandrydding på Fosen kysthavn Bessaker, Roan havn og Guttelvik Næringspark i Stoksund. De arbeider hver dag for å hjelpe innbyggere og næringsliv med sikker henting og behandling av avfall. På sikt håper vi at strandrydding skal være unødvendig ved at plastavfall ikke havner i havet. Gå gjerne inn på den nye nettsida deres, se lenke nedenfor.

Strandrydderne for første periode på plass

Vi har nå tilsatt to strandryddere for første arbeidsperiode, 14.06.- 03.07 i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune". Første arbeidsdag gikk med til å skaffe rett arbeidsutstyr for jobben. Strandrydderne vil være i felten sammen med ansatte i Mausund feltstasjon. Ryddeområdet vil være nord for Bessaker i Åfjord kommune og til grense mot Flatanger kommune. Bildet over viser Einar Johan Jakobsen, en av de trofaste frivillige strandrydderne i Bessaker-området, på veg til land med fullasta båt.

Sommerjobb for ungdom

Vil du gjøre en forskjell i din kommune? Bli strandrydder i tre uker i sommer. I Åfjord kommune gjennomføres prosjektet «Rydding av plast i vassdrag og på strender» sommeren 2021.

Utstyrssentralen med sommerutstyr i drift

Da er utstyrshengeren med utstyr for vår/sommer/høst på plass i lagerhallen til Viken Supply på Roan. Besøksadresse er Eiansveien 58. Det er Sør-Roan grendelag v/ Morten Braseth som står for utlån av utstyr, se kontaktinfo nedenfor. De to utstyrshengerne med utstyr for alle årstider er finansiert slik med kr 100.000 i støtte fra hver: Roan (Åfjord)kommune, Trøndelag fylkeskommune og Barne-,ungdoms- og familidirektoratet.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA