Vellykket sjømatlunsj i grendahuset på Bessaker

Mellom 50 og 60 personer møtte opp til lunsj i grendahuset på Bessaker fredag 22.03. Lunsjen var et tiltak i Roan frivilligsentral sitt prosjekt "Med lokalmat på menyen" .

Roan frivilligsentral SA fikk i 2018 støtte fra  Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse (LFKH) til prosjektet "Med lokalmat på menyen". Høsten 2018 var elever ved ungdomstrinnet på Brandsfjord skole med på krabbefiske og sildefiske. Krabbene ble kokt og dypfryst og silda salta. Nå var tida kommet til å teste ut råvarene ved å lage ulike silderetter og krabbesalat av klørne på krabben. Skolen kjøpte også inn ei okselever som elevene bearbeidet og lagde leverpostei av. Posteien ble også servert på lunsjen. I tillegg hadde elevene bakt brød og rundstykker.

Lunsjen var fra klokka 11.00-13.30, og de første gjestene var på plass da dørene åpnet. Da hadde elevene satt ut bord, pyntet og dekket på, tent lys på bordene og tilberedt 10 ulike  silderetter, leverpostei og krabbesalat på en delikat måte.

De besøkende spiste godt og skrøt av maten. Elevene var delt i grupper og hadde ulike oppgaver underveis, bl.a. å ønske velkommen til gjestene, sørge for at det alltid var mat og drikke på bordet, rydde og vaske opp etterpå. Alt dette gikk med liv og lyst. Elevene sa etterpå at dette kunne de gjerne tenke seg å gjenta som et elevbedrifts-prosjekt for å skaffe midler til framtidig skoletur.

Flere nyheter

Eldre ut på middag - oppsamling

Det er midler igjen i prosjektet, så derfor inviterer Åfjord kommune på nytt til middag for eldre. Denne gangen blir middagen på Fosen fjordhotell i Åfjord. Middagsservering 17.00-21.00. Egenandel er kr. 100,- pr. person. Se mer informasjon og datoer og påmelding på plakaten nedenfor

Strandryddeaksjonen 2021- stor aktivitet av elever ved Brandsfjord skole

Mellomtrinnet ved Brandsfjord skole ryddet i Hopstadfjæra fredag 17.september i samarbeid med Roan frivilligsentral SA. Ungdomstrinnet ved skolen inngikk samarbeid med Mausund feltstasjon avd. Roan og Roan frivilligsentral. De ryddet på Aunøya utenfor Skjervøya 23.-24.september. Strandryddeaksjonene er muliggjort gjennom økonomisk støtte fra Handelens miljøfond tildelt Roan frivilligsentral etter søknad. Frivilligsentralen samarbeider med skolene, lag og foreninger og frivillige i lokalmiljøet om gjennomføring av aksjonene, og takker herved for miljøinnsatsen. Nedenfor finner du bilder fra de to aksjonene.

Meld deg som bøssebærer til årets TV-aksjon 24.oktober

Årets TV-aksjon arrangeres søndag 24.oktober. I Åfjord kommune har vi til sammen behov for 53 bøssebærere. Se nedenfor hvordan du kan melde deg som bøssebærer.

Statsskog går inn i "Hold Norge Rent"

Statskog vil styrke arbeidet mot forsøpling i naturen og går nå inn i organisasjonen «Hold Norge Rent». Dette skriver Statsskog på sine nettsider. Se mer informasjon nedenfor

TV-aksjonen 2021 - Barn, ikke brud

Årets TV-aksjon har som slagord: Barn, ikke brud. Innsamlede midler går til Plan International sitt arbeid mot barneekteskap.I mer enn 80 år har Plan jobbet for at alle barn skal ha like rettigheter. Organisasjonen jobber med de mest marginaliserte barna i verden. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Beskyttelse av barn er fundamentet for alt Plan gjør. Barneekteskap handler oftest om fattigdom, tradisjoner og manglende kunnskap, men det er en skadelig praksis som må bekjempes. Barn skal få være barn, og jenter skal ha like muligheter som gutter. Tiltak for å hindre barneekteskap er blant Plans viktigste oppgaver for å oppnå målet om å gi barn en bedre fremtid, med god helse og utdanning.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA