Strandryddeuka 2020 utsatt til høsten

Hold Norge Rent har sendt ut melding om at strandryddeuka i 2020 utsettes til høsten. Les hele e-posten fra Hold Norge Rent nedenfor.

🌱 Kjære alle ryddere 🌱


Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020 til høsten.

Årets viktigste dugnad vi alle kan være med på, er å gjøre vårt for å redusere smittefare.

Vi gleder oss til å begynne å rydde igjen med dere når hverdagen har blitt mer gjenkjennelig! Ny tentativ dato for Strandryddeuka er september, men vi følger utviklingen og tilpasser oss myndighetenes råd og restriksjoner.
 

Ryddeaksjoner og koronaviruset

Hold Norge Rent opplever stor pågang fra frivillige, friluftsråd, kommuner og flere som ønsker å rydde. Vårt nasjonale råd er at alle ryddeaksjoner må utsettes eller avlyses i nåværende situasjon. Lokalt kan det være forhold som likevel gjør det mulig å rydde innenfor rammene til myndighetenes restriksjoner og anbefalinger.

Årsaker til å vente med ryddingen er blant annet: 

  • smittefare for deltagerne under aksjonen
  • manglende kapasitet på gjenvinningsstasjoner til å ta imot avfallet

Les mer om ryddeaksjoner og koronaviruset.
 

Alternative aktiviteter

Så lenge det fortsatt er mulig å ferdes fritt ute, oppfordrer Hold Norge Rent til et aktivt friluftsliv, men husk å holde avstand og unngå å samles flere enn fem personer på et sted.

I stedet for å rydde, oppfordrer vi til å delta på The Great Nurdle Hunt. Dette er en artig aktivitet som engasjerer barn, og som er viktig for å få kartlagt forsøpling fra plastpellets.

Vi oppfordrer også til å delta på Naturvernforbundets «Den Store Villsøppeljakten».

I tillegg vil Hold Norge Rent komme med forslag til flere aktiviteter både for voksne og barn i løpet av de kommende dagene. Følg med på våre nettsider og på Facebook for oppdateringer.
 

Kontakt oss

Hold Norge Rents administrasjon jobber på hjemmekontor. Vi er fortsatt i full aktivitet, og foreløpig opplever vi et økt arbeidspress grunnet krisen.

Ønsker du råd, har spørsmål, eller trenger mer informasjon, kan du skrive til oss på e-post til post@holdnorgerent.no. Du kan også svare på dette nyhetsbrevet.

Vennlig hilsen,
Alle oss i Hold Norge Rent


2023 © Roan frivilligsentral SA