Strandryddeuka 2020 utsatt til høsten

Hold Norge Rent har sendt ut melding om at strandryddeuka i 2020 utsettes til høsten. Les hele e-posten fra Hold Norge Rent nedenfor.

🌱 Kjære alle ryddere 🌱


Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020 til høsten.

Årets viktigste dugnad vi alle kan være med på, er å gjøre vårt for å redusere smittefare.

Vi gleder oss til å begynne å rydde igjen med dere når hverdagen har blitt mer gjenkjennelig! Ny tentativ dato for Strandryddeuka er september, men vi følger utviklingen og tilpasser oss myndighetenes råd og restriksjoner.
 

Ryddeaksjoner og koronaviruset

Hold Norge Rent opplever stor pågang fra frivillige, friluftsråd, kommuner og flere som ønsker å rydde. Vårt nasjonale råd er at alle ryddeaksjoner må utsettes eller avlyses i nåværende situasjon. Lokalt kan det være forhold som likevel gjør det mulig å rydde innenfor rammene til myndighetenes restriksjoner og anbefalinger.

Årsaker til å vente med ryddingen er blant annet: 

  • smittefare for deltagerne under aksjonen
  • manglende kapasitet på gjenvinningsstasjoner til å ta imot avfallet

Les mer om ryddeaksjoner og koronaviruset.
 

Alternative aktiviteter

Så lenge det fortsatt er mulig å ferdes fritt ute, oppfordrer Hold Norge Rent til et aktivt friluftsliv, men husk å holde avstand og unngå å samles flere enn fem personer på et sted.

I stedet for å rydde, oppfordrer vi til å delta på The Great Nurdle Hunt. Dette er en artig aktivitet som engasjerer barn, og som er viktig for å få kartlagt forsøpling fra plastpellets.

Vi oppfordrer også til å delta på Naturvernforbundets «Den Store Villsøppeljakten».

I tillegg vil Hold Norge Rent komme med forslag til flere aktiviteter både for voksne og barn i løpet av de kommende dagene. Følg med på våre nettsider og på Facebook for oppdateringer.
 

Kontakt oss

Hold Norge Rents administrasjon jobber på hjemmekontor. Vi er fortsatt i full aktivitet, og foreløpig opplever vi et økt arbeidspress grunnet krisen.

Ønsker du råd, har spørsmål, eller trenger mer informasjon, kan du skrive til oss på e-post til post@holdnorgerent.no. Du kan også svare på dette nyhetsbrevet.

Vennlig hilsen,
Alle oss i Hold Norge Rent


Flere nyheter

Eldre ut på middag - oppsamling

Det er midler igjen i prosjektet, så derfor inviterer Åfjord kommune på nytt til middag for eldre. Denne gangen blir middagen på Fosen fjordhotell i Åfjord. Middagsservering 17.00-21.00. Egenandel er kr. 100,- pr. person. Se mer informasjon og datoer og påmelding på plakaten nedenfor

Strandryddeaksjonen 2021- stor aktivitet av elever ved Brandsfjord skole

Mellomtrinnet ved Brandsfjord skole ryddet i Hopstadfjæra fredag 17.september i samarbeid med Roan frivilligsentral SA. Ungdomstrinnet ved skolen inngikk samarbeid med Mausund feltstasjon avd. Roan og Roan frivilligsentral. De ryddet på Aunøya utenfor Skjervøya 23.-24.september. Strandryddeaksjonene er muliggjort gjennom økonomisk støtte fra Handelens miljøfond tildelt Roan frivilligsentral etter søknad. Frivilligsentralen samarbeider med skolene, lag og foreninger og frivillige i lokalmiljøet om gjennomføring av aksjonene, og takker herved for miljøinnsatsen. Nedenfor finner du bilder fra de to aksjonene.

Meld deg som bøssebærer til årets TV-aksjon 24.oktober

Årets TV-aksjon arrangeres søndag 24.oktober. I Åfjord kommune har vi til sammen behov for 53 bøssebærere. Se nedenfor hvordan du kan melde deg som bøssebærer.

Statsskog går inn i "Hold Norge Rent"

Statskog vil styrke arbeidet mot forsøpling i naturen og går nå inn i organisasjonen «Hold Norge Rent». Dette skriver Statsskog på sine nettsider. Se mer informasjon nedenfor

TV-aksjonen 2021 - Barn, ikke brud

Årets TV-aksjon har som slagord: Barn, ikke brud. Innsamlede midler går til Plan International sitt arbeid mot barneekteskap.I mer enn 80 år har Plan jobbet for at alle barn skal ha like rettigheter. Organisasjonen jobber med de mest marginaliserte barna i verden. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Beskyttelse av barn er fundamentet for alt Plan gjør. Barneekteskap handler oftest om fattigdom, tradisjoner og manglende kunnskap, men det er en skadelig praksis som må bekjempes. Barn skal få være barn, og jenter skal ha like muligheter som gutter. Tiltak for å hindre barneekteskap er blant Plans viktigste oppgaver for å oppnå målet om å gi barn en bedre fremtid, med god helse og utdanning.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA