Strandryddeuka 2020 utsatt til høsten

Hold Norge Rent har sendt ut melding om at strandryddeuka i 2020 utsettes til høsten. Les hele e-posten fra Hold Norge Rent nedenfor.

🌱 Kjære alle ryddere 🌱


Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020 til høsten.

Årets viktigste dugnad vi alle kan være med på, er å gjøre vårt for å redusere smittefare.

Vi gleder oss til å begynne å rydde igjen med dere når hverdagen har blitt mer gjenkjennelig! Ny tentativ dato for Strandryddeuka er september, men vi følger utviklingen og tilpasser oss myndighetenes råd og restriksjoner.
 

Ryddeaksjoner og koronaviruset

Hold Norge Rent opplever stor pågang fra frivillige, friluftsråd, kommuner og flere som ønsker å rydde. Vårt nasjonale råd er at alle ryddeaksjoner må utsettes eller avlyses i nåværende situasjon. Lokalt kan det være forhold som likevel gjør det mulig å rydde innenfor rammene til myndighetenes restriksjoner og anbefalinger.

Årsaker til å vente med ryddingen er blant annet: 

  • smittefare for deltagerne under aksjonen
  • manglende kapasitet på gjenvinningsstasjoner til å ta imot avfallet

Les mer om ryddeaksjoner og koronaviruset.
 

Alternative aktiviteter

Så lenge det fortsatt er mulig å ferdes fritt ute, oppfordrer Hold Norge Rent til et aktivt friluftsliv, men husk å holde avstand og unngå å samles flere enn fem personer på et sted.

I stedet for å rydde, oppfordrer vi til å delta på The Great Nurdle Hunt. Dette er en artig aktivitet som engasjerer barn, og som er viktig for å få kartlagt forsøpling fra plastpellets.

Vi oppfordrer også til å delta på Naturvernforbundets «Den Store Villsøppeljakten».

I tillegg vil Hold Norge Rent komme med forslag til flere aktiviteter både for voksne og barn i løpet av de kommende dagene. Følg med på våre nettsider og på Facebook for oppdateringer.
 

Kontakt oss

Hold Norge Rents administrasjon jobber på hjemmekontor. Vi er fortsatt i full aktivitet, og foreløpig opplever vi et økt arbeidspress grunnet krisen.

Ønsker du råd, har spørsmål, eller trenger mer informasjon, kan du skrive til oss på e-post til post@holdnorgerent.no. Du kan også svare på dette nyhetsbrevet.

Vennlig hilsen,
Alle oss i Hold Norge Rent


Flere nyheter

#Like fin som før

Når vi er på ferie i Norge, deler vi på den vakre naturen vår, og Hold Norge Rent ønsker å motivere alle til å ta ansvar og rydde opp etter seg. For å nå ut med dette budskapet inviterer vi til dugnad under en felles fane: Når vi forlater naturen, skal den være #likefinsomfør. #likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen. Prosjektet støttes av Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. Kampanjen er en dugnad som alle kan bidra til.

Fosen Renovasjon IKS - viktig samarbeidspart for miljøet

Vi vil gjerne framsnakke Fosen Renovasjon IKS, en viktig samarbeidspart for frivilligsentralene i Åfjord kommune bl.a. i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune." Fosen Renovasjon IKS har plassert ut konteinere for strandrydding på Fosen kysthavn Bessaker, Roan havn og Guttelvik Næringspark i Stoksund. De arbeider hver dag for å hjelpe innbyggere og næringsliv med sikker henting og behandling av avfall. På sikt håper vi at strandrydding skal være unødvendig ved at plastavfall ikke havner i havet. Gå gjerne inn på den nye nettsida deres, se lenke nedenfor.

Strandrydderne for første periode på plass

Vi har nå tilsatt to strandryddere for første arbeidsperiode, 14.06.- 03.07 i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune". Første arbeidsdag gikk med til å skaffe rett arbeidsutstyr for jobben. Strandrydderne vil være i felten sammen med ansatte i Mausund feltstasjon. Ryddeområdet vil være nord for Bessaker i Åfjord kommune og til grense mot Flatanger kommune. Bildet over viser Einar Johan Jakobsen, en av de trofaste frivillige strandrydderne i Bessaker-området, på veg til land med fullasta båt.

Sommerjobb for ungdom

Vil du gjøre en forskjell i din kommune? Bli strandrydder i tre uker i sommer. I Åfjord kommune gjennomføres prosjektet «Rydding av plast i vassdrag og på strender» sommeren 2021.

Utstyrssentralen med sommerutstyr i drift

Da er utstyrshengeren med utstyr for vår/sommer/høst på plass i lagerhallen til Viken Supply på Roan. Besøksadresse er Eiansveien 58. Det er Sør-Roan grendelag v/ Morten Braseth som står for utlån av utstyr, se kontaktinfo nedenfor. De to utstyrshengerne med utstyr for alle årstider er finansiert slik med kr 100.000 i støtte fra hver: Roan (Åfjord)kommune, Trøndelag fylkeskommune og Barne-,ungdoms- og familidirektoratet.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA