Strandryddeaksjonen 2021- stor aktivitet av elever ved Brandsfjord skole

Mellomtrinnet ved Brandsfjord skole ryddet i Hopstadfjæra fredag 17.september i samarbeid med Roan frivilligsentral SA. Ungdomstrinnet ved skolen inngikk samarbeid med Mausund feltstasjon avd. Roan og Roan frivilligsentral. De ryddet på Aunøya utenfor Skjervøya 23.-24.september. Strandryddeaksjonene er muliggjort gjennom økonomisk støtte fra Handelens miljøfond tildelt Roan frivilligsentral etter søknad. Frivilligsentralen samarbeider med skolene, lag og foreninger og frivillige i lokalmiljøet om gjennomføring av aksjonene, og takker herved for miljøinnsatsen. Nedenfor finner du bilder fra de to aksjonene.

5.-7.klasse er klar til innsats i Hopstadfjæra.

Fra aksjonsdagene på Aunøya utenfor Skjervøya i Osen kommune. Elevene i aktivitet med rydding av plast.

Følgende rapport er mottatt fra Brandsfjord skole etter aksjonen:

"Ungdomstrinnet  ved Brandsfjord skole hadde to flotte dager på Skjervøya 23. og 24. september.
23. september ble vi hentet på Bessaker av to båter fra Mausund feltstasjon og fraktet trygt til Skjervøy. Etter å ha båret opp bagasje og satt i fra oss sekkene våre på Skjervøy skole, gikk ferden videre til Aunøya. Der plukket vi plast hele dagen. Noen gikk  øya rundt og samlet sammen plast og annet søppel, mens andre konsentrerte seg om strendene langs skipsleia. På innsida av øya, på de strendene som ligger mot leia, var det veldig mye plast å finne. Søppelet ble plukket i sekker og sortert  ut i ulike fraksjoner;   glass og metall for seg, plast og tauverk i sekker hver for seg. Even, Jørgen, og Einar var gode instruktører og  veiledere og hjalp oss med å holde styr på hva som skulle hvor.
Da vi avsluttet dagen samlet vi sammen sekkene  i Bigbags, og festet det sammen så det ikke skulle blåse bort.  De store sekkene  blir senere hentet av en stor båt med kran.
Etterpå dro vi tilbake til Skjervøy skole og startet matlaging. Hvert klassetrinn laget  sin egen rett, så det ble  mye mat å dele på; taco, pizza og biffsnadder. Etterpå ble det bakt brownies og vi hadde aktiviteter ute i mørket.

Fredag fikk vi høre om Augusta Paasche Aasen som stammer fra Skjervøya. Per Rødøy kom og fortalte om dama som kjempet for kvinnesak og som ligger begravd i Moskva og har fått egen bauta på Skjervøya. Etterpå tok vi en tur på Måsfjellet med utsikt over hav og land.
Vi takker Roan frivilligsentral, som dekket utgiftene til turen, lånte ut liggeunderlag, redningsvester, frisbeegolf og bålpanne og satte oss i kontakt med plastplukkerne hos Mausund feltstasjon.

Å samle sammen plast og søppel er viktig arbeid, og ungdomstrinnet vil gjerne bidra også ved en senere anledning."

Orientering og instruksjon fra Mausund feltstasjon før arbeidet begynner.

Arbeidsgjengen fra Mausund feltstasjon tar en velfortjent matpause.

Uten mat og drikke... Elevene overnattet i skolebygningen og i et fritidshus og lagde i grupper ulike matretter etter endt arbeidsinnsats torsdag kveld.

På veg heim etter fullført aksjon fredag ettermiddag. Takk for viktig miljøarbeid!

2024 © Roan frivilligsentral SA