Statsskog går inn i "Hold Norge Rent"

Statskog vil styrke arbeidet mot forsøpling i naturen og går nå inn i organisasjonen «Hold Norge Rent». Dette skriver Statsskog på sine nettsider. Se mer informasjon nedenfor

Dette er en god nyhet, så vi sakser hele saken fra Statsskog sin nettside:

"Statskog har om lag 90 utleiehytter og 130 åpne buer og er landets største tilbyder av jakt og fiske. Statsforetaket har en særskilt oppgave med tilrettelegging for friluftsliv.

- Først og fremst gir dette fantastiske opplevelser og god folkehelse for hundretusener. Samtidig innebærer det en mulighet til å bidra med å redusere forsøplingen som i dag følger med friluftslivet. Her ønsker vi å utnytte kompetansen hos «Hold Norge Rent» for å bli bedre, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Statskog er grunneier på vegne av staten på en femtedel av Norges fastlandsareal. Selskapet har omfattende virksomhet innen eiendomsforvaltning og -utvikling, skogsdrift og friluftsopplevelser.

- Vi rapporterer etter den internasjonale standarden Global Reporting Initiative for å skjerpe bærekraften i vår forvaltning av norsk natur, sier Lien.

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen er bygget opp som en medlemsorganisasjon for bedrifter, kommuner, organisasjoner og andre aktører som ønsker å bidra til et rent Norge. 

- Vi har hatt et særlig sterkt fokus på marin forsøpling. Det er inspirerende at Statskog nå blir med på laget, fordi det er en solid samfunnsaktør med langsiktig perspektiv og kraft til å gjøre en forskjell. Med dette kan vi bli sterkere på arbeidet i skog og fjell, sier styreleder i «Hold Norge Rent», Asgeir Knudsen."

Flere nyheter

Edit Piaf-kabaret på Bessaker

TV-aksjonen 2021 - hva er på gang i Åfjord kommune

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 24.oktober. Da vil du få besøk på døra av bøssebærere. Skoler, barnehager og kommunale institusjoner har også arrangement på gang i forkant av selve aksjonsdagen på søndag. Se mer informasjon nedenfor.

Eldre ut på middag - oppsamling

Det er midler igjen i prosjektet, så derfor inviterer Åfjord kommune på nytt til middag for eldre. Denne gangen blir middagen på Fosen fjordhotell i Åfjord. Middagsservering 17.00-21.00. Egenandel er kr. 100,- pr. person. Se mer informasjon og datoer og påmelding på plakaten nedenfor

Strandryddeaksjonen 2021- stor aktivitet av elever ved Brandsfjord skole

Mellomtrinnet ved Brandsfjord skole ryddet i Hopstadfjæra fredag 17.september i samarbeid med Roan frivilligsentral SA. Ungdomstrinnet ved skolen inngikk samarbeid med Mausund feltstasjon avd. Roan og Roan frivilligsentral. De ryddet på Aunøya utenfor Skjervøya 23.-24.september. Strandryddeaksjonene er muliggjort gjennom økonomisk støtte fra Handelens miljøfond tildelt Roan frivilligsentral etter søknad. Frivilligsentralen samarbeider med skolene, lag og foreninger og frivillige i lokalmiljøet om gjennomføring av aksjonene, og takker herved for miljøinnsatsen. Nedenfor finner du bilder fra de to aksjonene.

Meld deg som bøssebærer til årets TV-aksjon 24.oktober

Årets TV-aksjon arrangeres søndag 24.oktober. I Åfjord kommune har vi til sammen behov for 53 bøssebærere. Se nedenfor hvordan du kan melde deg som bøssebærer.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA