Slik kan du hjelpe ukrainske flyktninger i Åfjord

Informasjonen nedenfor er hentet fra Åfjord frivilligsentral sine nettsider. Her finner du opplysninger om hva du kan gjøre og hvem du kan kontakte.

Ukraina

Har du lyst til å hjelpe ukrainske flyktninger når de kommer til Åfjord?

Aldersgruppe: For alle

Kan du bidra med personlig hjelp?

Vi har ennå ikke full oversikt over hvilke bidrag som trengs, med tanke på frivillig arbeid. Men vi vil blant annet behøve ledsagere til turer mellom Åfjord og Trondheim, når flyktninger har avtaler hos offentlige instanser. Det kan også være andre ting vi behøver frivillige til.

Ønsker du å bidra som frivillig, kontakt oss.  Man kan registrere seg via forsiden på afjord.frivilligsentral.no. Du kan legge inn kommentar om hvordan du kan bidra, etter at du har krysset av som frivillig. Man kan også ringe frivilligsentralen på telefon 906 83 556 eller 725 31 720.

Har du møbler og utstyr?

En del hus og leiligheter som kan leies ut til flyktninger er umøblert. Vi har derfor trolig behov for en del møbler og utstyr. Har du varer som er i god stand og du ønsker å gi bort? Det vil trolig være behov for blant annet hvitevarer og brunevarer som kjøleskap, vaske-/oppvaskmaskiner, komfyr og TV-apparat. Vi har trolig også behov for møbler, både spisebord, kjøkkenstoler, lenestoler og barnesenger. I tillegg har vi behov for sofaer og stuemøbler.

Har du møbler eller utstyr tilgjengelig, spesifiser hva dette er i en e-post til oss. Send e-post til postmottak@afjord.kommune.no. Hvis man ikke bruker e-post, kan man ringe sentralbordet på telefon 72 51 00 00.

NB: Vi presiserer at det ikke er sikkert at kommunen får bruk for varene man melder inn. Dette er ment som en oversikt vi kan benytte etter hvert som behov oppstår. Man forplikter seg heller ikke på noen måte.

Ønsker du å bidra på andre måter?

Har du andre måter å hjelpe til på, som du tror kan være relevant for flyktningene? Send en e-post til postmottak@afjord.kommune.no Bruker du ikke e-post, kan du ringe oss på telefon 72 51 00 00.

Du finner også informasjon på Åfjord kommune sine nettsider: https://www.afjord.kommune.no/ukraina/

Takk for at du bidrar!

2024 © Roan frivilligsentral SA