Rapport om gjennomført tiltak fra Roan og Osen Handikaplag

Roan og Osen Handikaplag fikk støtte fra Roan frivilligsentral. Nedenfor kan du lese om aktiviteten de gjennomførte.

Roan og Osen Handikaplag var på tur 10.-12. august 2018.

Turen startet fra Osen kl 10.00 fredag 10. August. Turdeltakerne ble plukket opp underveis og vi dro videre til Orkanger. Der stoppet vi for en kopp kaffe og litt mat. Så fortsatte vi videre til Hitra og Dolmsundet hotell. På kvelden fikk vi en deilig middag og vi koste oss hele kvelden.

Neste dag var vi på rundtur på Frøya med en lokal guide, det var en flott tur da han hadde mye å fortelle om dagens Frøya, men også om det som hadde skjedd i tidligere tider. Vi var på Titran og fikk høre om den uværsdagen da en masse fiskere mistet livet på sjøen i et veldig uvær. Mange familier mistet sin forsørger den dagen. vi fikk høre mange interessante historier. På Frøya spiste vi en deilig lunsj før vi dro tilbake til Hitra. Vi var også innom Hopsjøbrygga der vi bl.a. fikk se et lite museum fra hvalfangst i gamle dager. Tilbake på hotellet var vi inne i Langhuset som er bygd på samme grunn og er en kopi fra det som stod der i vikingtiden.

På kvelden var der middag og etter det samlet vi oss for å se spennende friidrett med brødrene Ingebrigtsen.  

Søndag spiste vi frokost og startet på hjemveien.  Vi spiste lunsj på Bårdshaug hotell før turen gikk over fjorden og heim til Roan og Osen.

Alle var fornøyde med en fin tur. Ingen negative tilbakemeldinger. 

Deltakelse: 16 stk

Kostnad: Buss: 29.000 kr

              Mat: 5000 kr

              Hotell: 38 080 kr

Solveig Harsvik

Leder Roan og Osen Handikaplag

Flere nyheter

#Like fin som før

Når vi er på ferie i Norge, deler vi på den vakre naturen vår, og Hold Norge Rent ønsker å motivere alle til å ta ansvar og rydde opp etter seg. For å nå ut med dette budskapet inviterer vi til dugnad under en felles fane: Når vi forlater naturen, skal den være #likefinsomfør. #likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen. Prosjektet støttes av Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. Kampanjen er en dugnad som alle kan bidra til.

Fosen Renovasjon IKS - viktig samarbeidspart for miljøet

Vi vil gjerne framsnakke Fosen Renovasjon IKS, en viktig samarbeidspart for frivilligsentralene i Åfjord kommune bl.a. i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune." Fosen Renovasjon IKS har plassert ut konteinere for strandrydding på Fosen kysthavn Bessaker, Roan havn og Guttelvik Næringspark i Stoksund. De arbeider hver dag for å hjelpe innbyggere og næringsliv med sikker henting og behandling av avfall. På sikt håper vi at strandrydding skal være unødvendig ved at plastavfall ikke havner i havet. Gå gjerne inn på den nye nettsida deres, se lenke nedenfor.

Strandrydderne for første periode på plass

Vi har nå tilsatt to strandryddere for første arbeidsperiode, 14.06.- 03.07 i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune". Første arbeidsdag gikk med til å skaffe rett arbeidsutstyr for jobben. Strandrydderne vil være i felten sammen med ansatte i Mausund feltstasjon. Ryddeområdet vil være nord for Bessaker i Åfjord kommune og til grense mot Flatanger kommune. Bildet over viser Einar Johan Jakobsen, en av de trofaste frivillige strandrydderne i Bessaker-området, på veg til land med fullasta båt.

Sommerjobb for ungdom

Vil du gjøre en forskjell i din kommune? Bli strandrydder i tre uker i sommer. I Åfjord kommune gjennomføres prosjektet «Rydding av plast i vassdrag og på strender» sommeren 2021.

Utstyrssentralen med sommerutstyr i drift

Da er utstyrshengeren med utstyr for vår/sommer/høst på plass i lagerhallen til Viken Supply på Roan. Besøksadresse er Eiansveien 58. Det er Sør-Roan grendelag v/ Morten Braseth som står for utlån av utstyr, se kontaktinfo nedenfor. De to utstyrshengerne med utstyr for alle årstider er finansiert slik med kr 100.000 i støtte fra hver: Roan (Åfjord)kommune, Trøndelag fylkeskommune og Barne-,ungdoms- og familidirektoratet.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA