Rapport fra Straum velforening

Straum velforening søkte om støtte til bålpanne fra Roan frivilligsentral og fikk innvilget kr. 2.000,-. Les mer nedenfor

Campingplassen inne ved Straumsvannet er hyppig brukt av feriefolk og andre fastboende i nærområdet på sommerhalvåret, spesielt etter at gapahuken ble satt opp inne ved campingplassen i 2012. Straum Velforening bestemte seg tidlig sommeren 2018 for å sette opp en bålpanne inne ved campingplassen for å kunne tilby et enda bedre uteområde. Bålpannen er tilgjengelig og kan benyttes av alle besøkende ved campingplassen/gapahuken. 

Straum Velforening søkte om støtte til bålpannen og fikk 2000,- fra Roan Frivilligsentral. Velforeningen fikk bålpannen til en mye lavere pris enn antatt og regnskapet ble slik:

Bålpanne med grillrist: 1081,-
Lokk til bålpanne: 393,-
Sum inkl. moms: 1844,- 

Bålpannen ble ikke festet som først tenkt, da det ble vanskelig å gjennomføre (Ønske fra brukere at den kunne stå løs slik at den kunne flyttes rundt på område). Det er fortsatt litt ubrukte midler igjen, men foreningen har tenkt å bruke midlene til å kjøpe inn ekstrautstyr til bålpannen etter behov. 

Sommeren 2018 ble et prøveår for å se an bruken av bålpannen, og det har kun kommet positive tilbakemeldinger. Bålpannen er hyppig brukt og er blitt svært populær.

Straum Velforening takker for støtten vi har fått. 

Med hilsen
Straum Velforening
v/Annlaug Stene
Kasserer

Flere nyheter

Plakat for Bjørnørfolket

Nedenfor finner dere oppdatert plakat for Bjørnørfolket med riktige tidspunkt torsdag 18.juli og lørdag 20.juli.

Bjørnørfolket i rute

Spelet om Bjørnørfolket har premiere på Bessaker 18.juli klokka 19.00. Det blir også forestilling lørdag 20.juli klokka 17.00. NB: Endret tidspunkt her! Les mer og bestill billetter på Bjørnørfolkets nettside: www.bjørnørfolket.no Bjørnørfolket og Fiskefestivalen på Bessaker er to av 26 andelshavere i Roan frivilligsentral SA. De fikk i 2018 støtte til promotering av spelet. Fiskefestivalen på Bessaker har også fått støtte i 2019 til prosjektmedarbeider i forbindelse med 40-årsjubileet.

Roanstafetten gjennomført i godt vær og med stor deltakelse

Årets Roanstafett ble arrangert med start og mål på Klokkargården på Roan lørdag 15.juni. 12 lag deltok, og mange fant også veien til arrangementet som publikum og heiagjeng. Beste tid: Roan seglforening: 59.44.30. Idealtida var 1.15.18. Helseekspressen vant med tida 1.14.51. Beste kostyme: Rampongan Jr. Beste stafettpinne: Helseekspressen. Arrangørlagene Roan idrettslag, Roan skolemusikk-korps og U.I:F. Bjørgan er alle andelshavere i Roan frivilligsentral SA. Nedenfor ser du noen bilder fra dagen.

Glimt fra ryddeaksjonen i Været

Ansteinsundet Ungdomslag gjennomførte ryddeaksjon i Været første helga i juni. Flere av øyene er rydda. Omtrent 20 personer har bidratt i ryddinga over flere dager, og det er samlet inn minst 8 kbm med plastavfall. Hovedfunnene er: husholdningsflasker, pakkebånd og strips, tau over og under 50 cm, lokk, korker og drikkeboksringer, drikkeflasker og bokser og uidentifiserbare plastbiter. Se registreringsskjema og bilder nedenfor.

Flatøya er ferdigrydda

Flatøya er no ferdigrydda. Dei siste sekkene vart kjørte inn til konteineren på Fosen kysthavn på floa torsdag 6.juni. Han er snart full. Takk til dei som har rydda! Nedanfor nokre bilete frå ryddinga på Flatøya.

2019 © Roan frivilligsentral SA