Lokal tradisjonsmat på Bessaker - siste serveringsdag dette skoleåret
Prosjektet Lokal tradisjonsmat er et samarbeidsprosjekt mellom Roan frivilligsentral, lokale ressurspersoner og elever på ungdomstrinnet ved de to skolene i Roan. Gjensidigestiftelsen støtter prosjektet økonomisk. Prosjektet følger skoleåret, og starter opp igjen til høsten. Prosjektet avsluttes i juni 2024. Nedenfor noen bilder fra serveringsdagen 27.04 i Vik og Bessaker grendahus, der kjøttkaker i brun saus med ertestuing stod på menyen, med sviskegrøt og fløtemelk som dessert. Kaffe ble også servert.Saus må brunes.
Poteter må skrelles
Gulrot må skrelles og deles opp
Oppskrifter gjennomgås i lag med ressursperson
Så må kjøttdeigen blandes og eltes i stormixeren
Ertene må skummes og kokes til ertestuing
Kjøttkakene formes og stekes i stor steikepanne
Sviskegrøten må jevnes
Uten mat og drikke.... Pause i arbeidet
Ertestuingen begynner å ta form
Bordene er på plass og dekket
Gjestene serveres dagens meny og nyter maten og en god prat
Del på:
-
Tilskudd til UIF Bjørgan og Roan Frivilligsentral SA
Sparebank 1 SMN har delt ut samfunnsutbytte til lag og organisasjoner som er med på å hindre utenforskap, gjennom å bidra til like muligheter for alle. UIF Bjørgan og Roan Frivilligsentral SA mottok kr 50000 hver til inkluderende tiltak i lokalsamfunnet. Overrekkelsen skjedde i forbindelse med bankens 200-årsjubileum.
-
Roanshælga 2023
-
Trappetakkefest
-
Familiedag ved Straumsvatnet
UL Fremad og Måken 4H arrangerer familiedag ved Straumsvatnet camping lørdag 3. juni kl 12-16.
-
Bjørnørfolkets tredje oppsetning