Lokal tradisjonsmat på Bessaker - siste serveringsdag dette skoleåret

Prosjektet Lokal tradisjonsmat er et samarbeidsprosjekt mellom Roan frivilligsentral, lokale ressurspersoner og elever på ungdomstrinnet ved de to skolene i Roan. Gjensidigestiftelsen støtter prosjektet økonomisk. Prosjektet følger skoleåret, og starter opp igjen til høsten. Prosjektet avsluttes i juni 2024. Nedenfor noen bilder fra serveringsdagen 27.04 i Vik og Bessaker grendahus, der kjøttkaker i brun saus med ertestuing stod på menyen, med sviskegrøt og fløtemelk som dessert. Kaffe ble også servert.

Saus må brunes.

Poteter må skrelles

Gulrot må skrelles og deles opp

Oppskrifter gjennomgås i lag med ressursperson

Så må kjøttdeigen blandes og eltes i stormixeren

Ertene må skummes og kokes til ertestuing

Kjøttkakene formes og stekes i stor steikepanne

Sviskegrøten må jevnes

Uten mat og drikke.... Pause i arbeidet

Ertestuingen begynner å ta form

Bordene er på plass og dekket

Gjestene serveres dagens meny og nyter maten og en god prat




2024 © Roan frivilligsentral SA