Gratis sjømatlunsj 22.03.2019 11.00 - 13.30 i grendahuset på Bessaker

Roan frivilligsentral SA og ungdomstrinnet ved Brandsfjord skole inviterer alle til gratis lunsj med silderetter, krabbesalat, heimelaga leverpostei og heimebakt brød og rundstykker.TIL INTERESSERTE


INVITASJON TIL GRATIS LUNSJ 22.03.2019 FRA 11.00-13.30 I VIK OG BESSAKER GRENDAHUS


Roan frivilligsentral SA fikk i 2018 tilskudd fra Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse (SLKH) til et prosjekt med tittelen ”Med lokalmat på menyen”. Sammen med elever ved Brandsfjord skole satte vi sildegarn og fisket krabbe i fjor høst. Silda ble salta og krabben kokt og dypfryst. Nå er det tid for å smake på det som ble høstet.

I den forbindelse inviteres lokalbefolkningen til åpen dag med gratis lunsj i grendahuset fredag 22.03.2019 fra klokka 11.00 og til 13.30.  Det vil bli servert ulike silderetter, krabbesalat og hjemmebakt brød, alt laget til og presentert av elever ved skolen.


Vi håper at mange har anledning til å komme i grendahuset denne dagen. 


Med hilsen

Roan frivilligsentral SA                         Brandsfjord skole

Trygve H. Rullestad                                     Anne Line Hestmo
 
 

Flere nyheter

#Like fin som før

Når vi er på ferie i Norge, deler vi på den vakre naturen vår, og Hold Norge Rent ønsker å motivere alle til å ta ansvar og rydde opp etter seg. For å nå ut med dette budskapet inviterer vi til dugnad under en felles fane: Når vi forlater naturen, skal den være #likefinsomfør. #likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen. Prosjektet støttes av Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. Kampanjen er en dugnad som alle kan bidra til.

Fosen Renovasjon IKS - viktig samarbeidspart for miljøet

Vi vil gjerne framsnakke Fosen Renovasjon IKS, en viktig samarbeidspart for frivilligsentralene i Åfjord kommune bl.a. i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune." Fosen Renovasjon IKS har plassert ut konteinere for strandrydding på Fosen kysthavn Bessaker, Roan havn og Guttelvik Næringspark i Stoksund. De arbeider hver dag for å hjelpe innbyggere og næringsliv med sikker henting og behandling av avfall. På sikt håper vi at strandrydding skal være unødvendig ved at plastavfall ikke havner i havet. Gå gjerne inn på den nye nettsida deres, se lenke nedenfor.

Strandrydderne for første periode på plass

Vi har nå tilsatt to strandryddere for første arbeidsperiode, 14.06.- 03.07 i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune". Første arbeidsdag gikk med til å skaffe rett arbeidsutstyr for jobben. Strandrydderne vil være i felten sammen med ansatte i Mausund feltstasjon. Ryddeområdet vil være nord for Bessaker i Åfjord kommune og til grense mot Flatanger kommune. Bildet over viser Einar Johan Jakobsen, en av de trofaste frivillige strandrydderne i Bessaker-området, på veg til land med fullasta båt.

Sommerjobb for ungdom

Vil du gjøre en forskjell i din kommune? Bli strandrydder i tre uker i sommer. I Åfjord kommune gjennomføres prosjektet «Rydding av plast i vassdrag og på strender» sommeren 2021.

Utstyrssentralen med sommerutstyr i drift

Da er utstyrshengeren med utstyr for vår/sommer/høst på plass i lagerhallen til Viken Supply på Roan. Besøksadresse er Eiansveien 58. Det er Sør-Roan grendelag v/ Morten Braseth som står for utlån av utstyr, se kontaktinfo nedenfor. De to utstyrshengerne med utstyr for alle årstider er finansiert slik med kr 100.000 i støtte fra hver: Roan (Åfjord)kommune, Trøndelag fylkeskommune og Barne-,ungdoms- og familidirektoratet.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA