AVLYST!! Familiehelg på Austvassgården i Osen 4.-6.september

Roan frivilligsentral gjennomfører i perioden 2018-2021 et prosjekt med navnet "Med lokalmat på menyen" støtta av Landsforeningen for kosthold og helse. Som et tiltak i prosjektet arrangerer vi ei aktivitetshelg på Austvassgården i Osen kommune 4.-6. september. Du kan delta fra fredag til søndag med overnatting på Austvassgården eller i telt/lavvo, eller du kan delta på enkeltdager. Gi beskjed om dette ved påmelding.

AVLYST!! Vi legger opp til følgende aktiviteter i løpet av helga:

  • garnfiske i Austvatnet med trekking av garna på formiddagen lørdag og søndag
  • tilberedning av fangst og grilling
  • fiske med stang (ta med eget fiskeutstyr)
  • fiske med oter
  • bærplukking (ta med eget spann)
  • soppsanking (ta med egen soppkorg)

Ta med mat og drikke til eget forbruk. I tillegg vil det bli grilling av ørret.
Ellers sosialt samvær i et område med historisk sus.

Austvassgården har senger og utstyr til 11 personer. NB!! TA MED LAKEN/LAKENPOSE/DYNETREKK/SOVEPOSE. Det er fire soverom i huset, som har et areal på 100 kvadratmeter. I tillegg vil det være mulig å overnatte i eget telt eller i telt eller lavvo som frivilligsentralen har med. Se ytterligere info om Austvassgården via lenka nedenfor.

Parkering ved Kvernlandseteren. Herfra er det ca. 2 km å gå fram til Austvassgården langs oppgått sti. Oppmøte for de som ønsker felles avmarsj fra parkeringsplassen: klokka 17.00 fredag 4.september. Ellers er det bare å ta seg fram til gården når det passer den enkelte. Du finner kartopplysninger om stedet via lenka nedenfor.

Påmelding innen 3.september til Roan frivilligsentral v/ Trygve Rullestad: mobil 4132 4892 eller på e-post: post@roan.frivilligsentral.no

Her er lenke til mer informasjon om Austvassgården: https://www.inatur.no/hytte/57e913dce4b0d7bf348f851e/austvassgarden-romslig-gardshus-i-osen

Flere nyheter

#Like fin som før

Når vi er på ferie i Norge, deler vi på den vakre naturen vår, og Hold Norge Rent ønsker å motivere alle til å ta ansvar og rydde opp etter seg. For å nå ut med dette budskapet inviterer vi til dugnad under en felles fane: Når vi forlater naturen, skal den være #likefinsomfør. #likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen. Prosjektet støttes av Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. Kampanjen er en dugnad som alle kan bidra til.

Fosen Renovasjon IKS - viktig samarbeidspart for miljøet

Vi vil gjerne framsnakke Fosen Renovasjon IKS, en viktig samarbeidspart for frivilligsentralene i Åfjord kommune bl.a. i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune." Fosen Renovasjon IKS har plassert ut konteinere for strandrydding på Fosen kysthavn Bessaker, Roan havn og Guttelvik Næringspark i Stoksund. De arbeider hver dag for å hjelpe innbyggere og næringsliv med sikker henting og behandling av avfall. På sikt håper vi at strandrydding skal være unødvendig ved at plastavfall ikke havner i havet. Gå gjerne inn på den nye nettsida deres, se lenke nedenfor.

Strandrydderne for første periode på plass

Vi har nå tilsatt to strandryddere for første arbeidsperiode, 14.06.- 03.07 i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune". Første arbeidsdag gikk med til å skaffe rett arbeidsutstyr for jobben. Strandrydderne vil være i felten sammen med ansatte i Mausund feltstasjon. Ryddeområdet vil være nord for Bessaker i Åfjord kommune og til grense mot Flatanger kommune. Bildet over viser Einar Johan Jakobsen, en av de trofaste frivillige strandrydderne i Bessaker-området, på veg til land med fullasta båt.

Sommerjobb for ungdom

Vil du gjøre en forskjell i din kommune? Bli strandrydder i tre uker i sommer. I Åfjord kommune gjennomføres prosjektet «Rydding av plast i vassdrag og på strender» sommeren 2021.

Utstyrssentralen med sommerutstyr i drift

Da er utstyrshengeren med utstyr for vår/sommer/høst på plass i lagerhallen til Viken Supply på Roan. Besøksadresse er Eiansveien 58. Det er Sør-Roan grendelag v/ Morten Braseth som står for utlån av utstyr, se kontaktinfo nedenfor. De to utstyrshengerne med utstyr for alle årstider er finansiert slik med kr 100.000 i støtte fra hver: Roan (Åfjord)kommune, Trøndelag fylkeskommune og Barne-,ungdoms- og familidirektoratet.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA