Årets TV-aksjon - bli digital bøssebærer

18. oktober er datoen for TV-aksjonen "Et hav av muligheter". Innsamlinga går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. På grunn av koronapandemien blir det ingen dør-til-dør-aksjon med bøssebærere. Men du kan både samle inn og gi penger på andre måter. Les mer om hvordan nedenfor.

Til deg som vil bli digital bøssebærer:

En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nettet som du får når du registrerer deg som digital bøssebærer på www.blimed.no . Hver digitale bøsse får sin egen unike internettadresse på Spleis.

Gå inn på nettadressa www.blimed.no og start med å skrive inn ditt mobilnummer. Klikk så på NESTE og følg anvisningene på skjermen.

Du finner også mer info om hvordan du kan bli digital bøssebærer via denne lenka: TV-aksjonen 2020 lokalt- presentasjon Gnistfangartreff 26.09.2020

  • Når du har opprettet din bøsse, kan du gjøre endringer ved å velge «rediger din digitale bøsse». Denne siden kan du dele med venner, bekjente og familie via sosiale medier, SMS, telefon eller ansikt til ansikt. For å gi penger på bøssa, betaler man med bankkort eller Vipps. 
  • Fra 5. oktober vil alle digitale bøssebærere få beskjed om at innsamlingen er åpnet. 
  • Alle penger som samles inn på bøssa vil vises på bøssebærerens kommune i statistikken.  


Til deg som vil gi:

5. oktober åpner innsamlinga. Å gi på en digital bøsse er veldig enkelt. Det fungerer som en innsamlingsside på nettet som du kan gå inn på for å  betale. De digitale bøssebærerne vil bli oppfordret til å dele lenka til sin bøsse med familie, venner og naboer på sosiale medier.

Du som giver kan gå til www.blimed.no  og trykke på "Finn din lokale bøsse". Her kan du velge ditt fylke, kommune, postnummer eller navn på bøssebærer for å gi. Du kan også klikke på lenka "I nærheten av meg", og du får opp oversikt over bøssebærere nær deg. Velg den bøssen du ønsker å gi via og klikk på  «Gi her» . Deretter skriver du inn valgfri sum og gir med bankkort eller Vipps. Alle bidrag er anonyme, men om du ønsker det, kan du velge å sette deg på giverlisten til bøssebæreren.  

Når du har gitt, vil du få tilsendt en kvittering for bidraget ditt. 

  • Du kan gi via vipps eller bankkort. Hvis du har et organisasjonsnummer, så er det mulig å bestille en faktura.
  • Det er ikke mulig å betale med kontanter på en digital bøsse. Hvis du ikke har mulighet til å gi via vipps eller bankkort, men ønsker å gi på til en bestemt digital bøsse, så kan kanskje venner eller bekjente være behjelpelig med å betale inn på bøssa for deg?
  • Hvis du kun har kontanter og ønsker å gi til TV-aksjonen, så er det mulig å gå i banken og sette inn pengene på TV-aksjonens innsamlingskonto: 8380 08 09005. Da blir pengene registrert i din kommune, som et bidrag fra privatpersoner.
  • Du finner informasjon om alle givermuligheter via denne lenka: https://blimed.no/givermuligheter/

Informasjon om TV-aksjonen 2020:

Du finner fyldig informasjon om årets TV-aksjon på www.blimed.no .

Flere nyheter

#Like fin som før

Når vi er på ferie i Norge, deler vi på den vakre naturen vår, og Hold Norge Rent ønsker å motivere alle til å ta ansvar og rydde opp etter seg. For å nå ut med dette budskapet inviterer vi til dugnad under en felles fane: Når vi forlater naturen, skal den være #likefinsomfør. #likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen. Prosjektet støttes av Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond. Kampanjen er en dugnad som alle kan bidra til.

Fosen Renovasjon IKS - viktig samarbeidspart for miljøet

Vi vil gjerne framsnakke Fosen Renovasjon IKS, en viktig samarbeidspart for frivilligsentralene i Åfjord kommune bl.a. i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune." Fosen Renovasjon IKS har plassert ut konteinere for strandrydding på Fosen kysthavn Bessaker, Roan havn og Guttelvik Næringspark i Stoksund. De arbeider hver dag for å hjelpe innbyggere og næringsliv med sikker henting og behandling av avfall. På sikt håper vi at strandrydding skal være unødvendig ved at plastavfall ikke havner i havet. Gå gjerne inn på den nye nettsida deres, se lenke nedenfor.

Strandrydderne for første periode på plass

Vi har nå tilsatt to strandryddere for første arbeidsperiode, 14.06.- 03.07 i prosjektet "Rydding av vassdrag og strender i Åfjord kommune". Første arbeidsdag gikk med til å skaffe rett arbeidsutstyr for jobben. Strandrydderne vil være i felten sammen med ansatte i Mausund feltstasjon. Ryddeområdet vil være nord for Bessaker i Åfjord kommune og til grense mot Flatanger kommune. Bildet over viser Einar Johan Jakobsen, en av de trofaste frivillige strandrydderne i Bessaker-området, på veg til land med fullasta båt.

Sommerjobb for ungdom

Vil du gjøre en forskjell i din kommune? Bli strandrydder i tre uker i sommer. I Åfjord kommune gjennomføres prosjektet «Rydding av plast i vassdrag og på strender» sommeren 2021.

Utstyrssentralen med sommerutstyr i drift

Da er utstyrshengeren med utstyr for vår/sommer/høst på plass i lagerhallen til Viken Supply på Roan. Besøksadresse er Eiansveien 58. Det er Sør-Roan grendelag v/ Morten Braseth som står for utlån av utstyr, se kontaktinfo nedenfor. De to utstyrshengerne med utstyr for alle årstider er finansiert slik med kr 100.000 i støtte fra hver: Roan (Åfjord)kommune, Trøndelag fylkeskommune og Barne-,ungdoms- og familidirektoratet.

Kontakt

c/o Trygve H. Rullestad, Bryggneset 15,
7190 Bessaker

Organisasjonsnummer
994025651

Sosiale media

2021 © Roan frivilligsentral SA