Torsdag 1 Desember 2022
01.12.2022 kl. - 24.12.2022 kl., Bessaker
Adventstrapp Vettan - folkehelse, frivillighet og friluftsliv
I hele adventstiden foregår prosjektet "Adventstrapp Vettan" med daglige «kalenderlukeåpninger» og ulike kulturaktiviteter i helgene i forbindelse med trappa. Prosjektet er et samarbeid mellom U.I.F. Bjørgan, Fiskefestivalen på Bessaker, Vik og Bessaker grendalag og Roan Frivilligsentral. Det er støttet av Trøndelag fylkeskommune og setter fokus på folkehelse, friluftsliv og markerer frivillighetens år 2022. Se detaljert informasjon nedenfor.

Dette skjer i løpet av adventstida:

Hver dag fra 1. til 24. desember vil det bli trukket en kalenderlukevinner av de som gikk trappa dagen før. Alle som går trappa, er altså med i trekningen av to premier hver dag. Her er det store vinnersjanser, og det lønner seg å gå hver dag. Det vil henge en postkasse ved Isdammen med en bok der alle som går trappa skriver seg inn slik at de blir med på trekningen. Hver dag trekkes et skilt med navn stolpe/ trappetrinn og en fin sponset gave fra ulike sponsorer. Vi har utrolig fine gaver fra våre sponsorer: E. Hopstads Enke, Fiskefestivalen Bessaker, Roan Frivilligsentral, Robu kroa, Bessaker Liv og Røre, Bygdilag, Nordmeland gårdshotell, Fosen Aktiv, XO-profil, Årnes sport og Stokkøy bakeri.

Håper veldig mange synes dette virker spennende og motiverende og vil ta turen i adventstrappa i desember.

Pakkebytte i nissehula på toppen av Vettan

Nede i nissehula på Vettan vil Vettan-nissen fra 1.desember sitte inne i hula og håper på besøk. Han har alltid fem gaver der, og håper at han får mange som vil besøke han og bytte gaver med han. Gaven som du bytter har en verdi på ca. 100 kr, men kan også være noe fint du har laget eller noe du ikke trenger lenger som andre kan ha bruk for. Folk kan da ta en gave fra samlinga på fem og legge igjen en. Slik vil det alltid være fem gaver på toppen sammen med nissen. Håper dette blir spennende!

Belysning av trappa

Hver helg og hver dag i romjula vil trappa lyses opp med fine lyslenker Dette vil gjøre det lettere å gå trappa for alle våre besøkende, og være et stort trivselstiltak i mørketida.

Kulturarrangementer:

27.11: Grendalagets julegrantenning med gratis kakao og boller for alle til og med ungdomsskolealder

3.-4/12: Tor Inge Sundet spiller konsert på kroa fra kl. 15.00 lørdag. Det er grøtsalg med tilbehør fra kl. 14. 25 kr. for barn og 50 kr. for voksne for rømmegrøt eller risengrynsgrøt med tilbehør.
10.-11/12: Vinterbadehelg
Hele denne helga blir det stående en varm badstue ved trappa for de som ønsker å ta julebadet sammen med oss. Hvem er like tøff som Vettan-nissen til å bade?
17.12: Adventsvarde i bålpanna på toppen. Det blir muligheter for grilling, servering av kaffe, gløgg og pepperkaker. Støtteaksjon hvor folk kan vipse selvvalgt beløp. Innkomne midler går til Fontenehuset Trondheim. 
21.12: Solsnu, vi markerer solsnu med fyr i bålpanna på Vettan og servering av gløgg og pepperkaker.

Vi håper mange vil se trivselen, opplevelsene og spenningen med adventstrappa vår og komme å besøke oss disse dagene. Dette blir morsomt.

Mvh
Vettantrappa
U.I.F. Bjørgan


2024 © Roan frivilligsentral SA